הוכרה כידועה בציבור וכזכאית לקצבאות שאירים בשווי מאות אלפי שקלים

פורסם ב: 16.08.2012


תביעה לקצבת שאירים מ"מבטחים"
ע"ע  513/06  קריסלדה קסידסיד נ' מבטחים מוסד סוציאלי של העובדים בע"מ , אסתר גור


בתיק תקדימי זה ייצגה עו"ד אסתר אלמדון אישה, ילידת הפיליפינים, אשר ניהלה מערכת יחסים ארוכת שנים עם אזרחי ישראלי במהלכה התגוררו יחד ונולד להם ילד משותף, ולאחר מותו ביקשה להיות מוכרת כידועה בציבור של המנוח לקבל קצבת שאירים המגיעה לה מ"מבטחים" כידועה בציבור של המנוח. מנגד, הגישה גרושתו של המנוח, תביעה בטענה כי  הקצבה מגיעה לה חרף העובדה שהתגרשה מן המנוח מס' שנים קודם לכן וחתמה על הסכם גירושין,  שכן לטענתה במועד פטירתו של המנוח, חזרו זל"ז ולפיכך אינה גרושתו של המנוח אלא אלמנתו – וזכאית לקצבה.

ביה"ד האזורי לעבודה דחה את תביעתה של האישה לקבלת קצבת השאירים ולהכרה כידועה בציבור של המנוח, ועל כך הוגש ערעור באמצעות עו"ד אסתר אלמדון.
בית הדין הארצי לעבודה קיבל את הערעור, והפך את החלטתו של ביה"ד האזורי לעבודה, כשהוא מכיר באישה כידועה בציבור היחידה של המנוח וקובע כי זכאית למלוא הקצבה החודשית מ"מבטחים" ממועד פטירתו של המנוח, למשך כל חייה.

בית הדין הארצי קבע כי גרסתה העובדתית של האישה, אשר נתמכה בעדויות ו/או אסמכתאות רבות מתקבלת על הדעת בעוד והכיר באישה כידועה בציבור של המנוח לאור טיב יחסיה עם המנוח כשהוא דוחה מנגד את טענתה של גרושתו של המנוח לפיה חזרה לחיות עם בעלה לאחר הגירושין.

על סמך טענותיה של עו"ד אלמדון, קבע ביה"ד הארצי תקדים לפיו לבית הדין לעבודה הסמכות היחודית לדון בתובענות של חברים או חליפיהם כנגד קופות גמל, וכי במסגרת סמכות זו נמסרה לבית הדין לעבודה הסמכות לקבוע מעמדן של נשים הטוענות לקצבה בהתאם לתקנות "מבטחים", ולא לבית הדין הרבני.

לעיון בפסק הדין המלא בביה"ד הארצי לעבודה, לחץ כאן